Categories

Chatroboter er det nye store i sosiale medier

Med ny teknologi og nye apper kommer nye muligheter til å kommunisere med din målgruppe. Det var nettopp dette Filter Nyheter hadde i tankene når de lanserte sin Trump-robot.

Boten skal gi nettavisens lesere oppdateringer om Donald Trumps 100 første dager som USAs president, direkte i Facebook Messenger.

Det er VF Tech som har utviklet denne chatboten for mediehuset.

Men hva er egentlig en chatbot og hvordan kan din bedrift bruke den?

– Messenger bots er automatiserte samtaler med ditt publikum på Facebook via Messenger. Facebook har laget en samling verktøy for å bygge og synliggjøre muligheten for å bruke din chatbot, forklarer daglig leder i VF Tech Sondre Husby Rostad.

Ifølge Ipsos er det 3,3 millioner nordmenn på Facebook. Disse blir overlesset med innhold i nyhetsfeeden, så derfor kan Messenger-plattformen være annerledes måte å dele verdifullt innhold, drive god kundeservice eller markedsføre din bedrift.

– Det er mange scenarioer, der boter kan løse behov for brukeren og korte ned veien til transaksjoner. Eksempler på dette er guiding ved kjøp eller som et verktøy for å fortelle en god historie.

– Fordelen med boter at at de har rask respons og den alltid har et svar. Dialogen kan personaliseres godt, noe som er med på å skape troverdighet og trygghet for brukerne, sier Husby Rostad.

I dag har nærmere 1000 stykker meldt seg på Trump-boten til Filter Nyheter. Store merkevarer som Burger King, reisetjenesten KAYAK og CNN har også eksperimentert med potensialet i Messenger-bots.

– Her er det egentlig bare fantasien som begrenser. Boter kan sende de aller fleste av meldingstypene som vanlige brukere kan bruke, enten det er tekst, bilder, video og lyd. I tillegg kan man benytte spesielle maler for innhold med eksempelvis knapper og lenker for å engasjere brukerne.

Han anbefaler at man er raskt på ballen, for disse robotene er nå i startgropen og utvikles stadig.

– Det er ikke vanskelig å forestille seg at Messenger-plattformen om ikke lenge kan tilby funksjonalitet på linje Siri og Google Now. Dette vil nok komme mye raskere enn vi tror, og vi vil komme dit at det faktisk er boten som starter samtalen, og ikke omvendt slik det i stor grad er i dag.

Leave a reply